mari memfollow.. kengkawan.. kalo sy tak follow balik let me know ehh..

senyumm

Promosi Keahlian 2011

Friday, January 23, 2009

limau oh limau

hehhe lama dahh tak hapdet blog.. sibuk.. hehhehe tapi aku sempat gak baca blog orang.. update 'blog' lagi satu.. hehehhehe

hehheh semenjak dua menjak ni ramai gak singgah blog aku yang ni.. yerr arr link dr kedai tu kan.. tak kisah sebenarnya.. tapi apa yang haku tulis dalam blog ni abis kat sini je ekk.. tak perlu ungkit kat luar atau nak terasa hati atau nak merajuk atau nak tetiba cam wat aku rasa ...'what i have done to you?' hehhehehe..

ni tempat luahan hati dan perasaan aku je.. heheh luah sini abis sini.. hehehhe so tak perlu la sebar segala rumors atau apa2 yang tak patut.. im really appreciate korang datang singgah.. hehhehe .. ye arr sharing is caring rite..

ok hari ni nak citer pasal CNY.. hehhe bila sebut pasal CNY ni mesti la limau jek yang melambak.. heheh aku sendiri pun makan banyak sangat limau.. huhuh sampai terkucil pun mcm dah bau limau .. hehheheh.. baik punya.. wahahahha

ni aku nak share resepi yang leh gunakan limau ni.. ye lah kan banyak.. leh ar jadikan resepi plak kan.. hehheh kredit from kawasari7.blogspot
hehehhe

Resepi Limau Mandarin Masak Seminggu



BAHAN-BAHANNYA
1. 7 bijik limau mandarin

CARA-CARANYA
Ambil sebijik limau mandarin setiap hari, kopek kulitnya dan terus makan, begitulah seterusnya untuk Isnin, Selasa, Rabu, Khamis, Jumaat, Sabtu dah Ahad.


wahahhaha laawak siot.. aku pun terkena.. ye ar.. aku duk pk nak wat apa limau banyak2 ni.. nak kasi orang dorang pun ader banyak gaks.. hehehhehe

selamat mencuba.. hehehhehe


p/s gamba limau ni menarik kan.. bentuk dia cam dadu.. hehehhe.. sapa nak? unik ni.. aku jual seriban je.. wahahhahaha



saje nak buh gamba diri sendiri.. nak tunjuk banyak jururawat datang melawat haku hehehhe
ader idea tak mana aku nak anta jururawat ni balik.. hehhehehe
Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

Friday, January 16, 2009

hadiah:P

agak lama tak hapdet blog.. sbb bz.. ahaksss bz la bangat.. hehhehe.. sibuk ke sana dan ke mari sebenarnya.. ngan bisnes Alhamdullilah.. pastu ngan Talu lagi.. hehheh talu ni anak angkat guer.. hahhaha.. seramai 535 fail.. hadui.. lemas gak sebenarnya buat dia ni.. tapi hari tu my c.c tanya..

'intan .. ko suka ke wat mende ni?'
laju je jawab 'suka c...sy dah jatuh cinta ngan kerja saya'.. hehhehe ikhlas tu..

tapi sebenarnya lama tak nak menyemai 'cinta' tuh.. ye ar.. dulu masa zana ader.. aku br masuk lagi.. aku perasan la.. segala tentang notis.. sume harapkan zana..dia sorang yang pulun notis.. berulang alik masuk bilik timbalan kene marah kene puji.. huhuhu.. masa tu aku dah terpikir.. apa kerja orang len ek?? hahhahaah .. perhati kan lagi.. owh.. dorang minor tu minor ni.. owhh.. tapi pada pemerhatian aku kerja notis ni tak susah n tak senang.. tapi LECEH... owh patut ar bebudak ni tak gemar nak buat .. apa lagi nak amik tahu...

masa tu aku dah cuak.. aku nak ikut yang mana? minor ke major? :)) minor mcm glamer.. tapi tak banyak keje.. ala takat datang opis pot pet pastu ada la keje sikit2.. hhehhehe selamba je kutuk kan.. hahahha major plak mcm senyap jek duk kat tempat sendiri pastu kekadang serabut sorang2... hehhehe pastu ader plak perkabaran yang zana nak pindah.. aku nampak dr air muka c.c betapa dia kecewa n patah kaki nye bila zana kata nak pindah..

mula ar keadaan opis porak peranda.. masa tu aku wat keputusan.. tak pe ar.. let me be d major.. sbb aku memang sentiasa serabut pun ahaks.. aku amik kelas insentif ngan zana.. mak oii garang nye dia ngajar haku wat notis.. paham la sikit2.. huhuhu pergi kursus lagi.. paham la lagi..

hehheeh pastu tahn lepas datang la masalah talu ni.. mak sebenar talu ni plak masa tu tgh ader masalah... aku terjebak mcm mana? niat nak tolong je.. tapi sebenarnya AKU yang buat semua.. sorry girl guer tak marah ngan kamu n masalah kamu.. tapi marah ngan attitude kamu.. kerja is kerja masalah belakang kira.. hehhehe.. oleh kerana mak talu sebenarnya terlalu banyak masalah akhirnya secara rasmi aku laaa yang jadi mak angkat talu..

tu la serba sedikit citer talu.. my anak angkat .. hahhaa kisah sebenarnya hari ni nak cite.. my frend kasi hadiah.. wahahah sangat la besh walaupun visual je.. tapi rasa mcm sejuk je dalam perut :)) wahahah tq ar cik...



banyak gamba lagi.. hahha pilih antara yang besh ni.. kang keco plak masing2..

hehehe guer ader purse baru tau,, n jam comel hari tu pun ader bertambah lagi 2 kaler blue n black.. lum amek gambar lagi.. kerana hr tu termiss place letak kamera...sib baik da jumpa hehehhe
Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

Wednesday, January 14, 2009

lagu fav sekarang.. hehhehe




Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

Friday, January 9, 2009

rindu


saya rindu diaaaa..

Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

kekeciwaan semalam

semalam hari frust sedunia aku.. leh lak dalam meeting rasa nak menitik air mata.. bila my big bos dato d.o kata 'dengan ini tiada sebarang pertukaran sampai jun 2011' what? dem dem dem..
hati aku nyumpah2.. huhuh dosa besau aku semalam.. huhuhu ni sume gara2 nak aplikasikan sistem baru e-tanah.. huhuh mula2 aku dah lega dah sbb tak tergolong dlm grup yang akan di training sbg expert.. hehhe tapi tak le tukau tu masalah besau tu..

huhu aku memang suka kojo sini... tp tau la kan nak berulang alik tu.. plus kalo nanti nak keje sampai malam sume.. or should i stay here n dapatkan sebijik umah? huhuhu.. duk umah dato d.o buleh?? wahahahhaha semalam dah tak de perasaan lagi dah nak keje.. abis meeting aku terus pack up barang nak balik... keciwaaa.. dalam kete call hubby nangis2 :)) wat lawak tull..

hubby ckp pe? kalo tak dapat nak pindah, bonti la kojo.. poi la kojo swasta.. hahah nak keje mana? weststar? huhuh memang dorang ader offer lagi.. tapi.. huhuh aku suka keje sini.. less stress n aku rasa sini aku kerja lagi ikhlas.. heheheh.. sebab aku jenis komited kat kerja even sometimes feel like i love to delayed all my work, ehehheheh.. tapi i'll finish it no matter what..

hmm kesimpulan nya aku amat pusing terhadap ini.. huhu tp hari ni aku tetap teruskan kerja sbb aku tau kalo datang kerje tak wat kerja.. dosa tauu.. makan gaji buta.. wahahaahha..
nantila.. ikut la kata my best fren donna.. 'just follow d flow'.. so work hard for me.. chaiyo2!!

hmm.. benti ke cr umah? hahhahahaha
Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

Wednesday, January 7, 2009

obes..

aduhai.. sedih plak ari ni.. wahahah.. senget gak aku..sedih tapi gelak.. biasa ar..
tadi ade pemeriksaan kesihatan percuma.. kat hopis..
maka dgn ini aku disahkan obes.. leh tahan tinggi bmi aku.. tu la da la petot.. makan banyak plak tu.. hehhehehe patut arr aku selalu sakit2 lutut sekrg.. cam orang tua nye sakit..
whahaha

kesian kaki aku tak mampu tanggung berat badan.. so ngan ini aku istiharkan diet.. :)) boleh ke buat? kekekeke k la cuba tahan tak mau makan nasi.. tapi aku makan lauk je la.. hahhaha..
banyak kan makan buah2an..

hmmmm.. ntah laaaa..


hahah gajah oh gajah.. besau tapi cumel.. tapi guer tak mau jadi gajah.. :((


Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

Tuesday, January 6, 2009

jam baru..

lupa nak bg tau.. ader jam baru.. hehhehe .. da lama ushar br dapat beli tahun ni.. padahal tak mahal punn.. hehhehe


comell.. pink kaler gitew..
huhuhu nak beli lagi la.. kaler len ader sapa2 nak sponsor? murah je.. 20 'sen' jek.. huhuh banje la... nak kale baby blue ngan oren.. hehhehe
Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

gumbira

ahaks.. ahaks.. Alhamdullilah.. akhirnya aku lulus gak exam.. padahal exam tu senang.. sume orang kata senang.. siap leh bukak buku lagi.. aku gak yang amik smapai 3 kali br luluus.. rezeki aku kot.. Alhamdullilah.. dah lulus leh dapat confirmation cepat.. pastu leh aku mtk tansper..

hehehhe.. bukan tak sayang kat tempat kerja ni.. sayang.. suka.. tapi sbb nak duk dekat ngan hubby.. huhuh.. cian dia.. makan tak tentu hala... baju menimbun tak basuh2.. rumah bersepah.. hahaha bukan nak kata dia malas.. tapi tu tanggungjawab haku.. hehhehe..

cian dia balik umah sorang2 je.. dulu sblm kawen ader housemate.. balik umah ader la teman borak2.. ni.. tenung dinding.. hehhehe.. lagipun membayang kan kalu ader 'rezeki' nanti.. kan ke penat haku berulang alik.. huhuhuuh

cian kami.. hahahha bak kata member.. kejap je aku balik 'mengeram'.. walaupun agak kejam n kelakau ayat mengeram tu.. tapi ttp buatku tersenyum.. hehhehe banyak gak orang amik berat aku kat sini..huhu kalo aku coti lama.. mc lama ke.. heheh sayang jugak korang kat aku kan.. hehhehehe..

hmm tapi nak buat cemana.. pengorbanan perlu gak dibuat.. huhuh.. takpe.. sabar2.. mana2 pergi pun aku ni mencari rezeki.. hehehe.. so teruskan la kerja yang patut aku wat.. huhuhu..

apo ni.. posting tajuk gembira.. tapi mcm sedih plak.. hahahah.. ni la namanya gembira tak terkata.. sampai jadi sedih plaks.. hahahha
Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

Monday, January 5, 2009

hehhe saje je nak nyemak2..

aktiviti masa cuti sakit.. hehehhe gambau lama tapi saje add lagu konon2 suweettt.. tapi memang suwett pon jangan jales ha..
video

huhu sebenarnya aku addicted kat lagu ni.. huhuh n masa en suami karoke pun dia suka nyanyi lagi ni.. pastu part pempuan nye kompom aku tak nyanyi.. wahahha.. cian dia.. nak wat gane.. tade keyakinan diri la nak nyanyi.. hahhaha

Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

Sunday, January 4, 2009

hehhe mari melihat tudung koleksi peribadi saya..

saje je nak eksyen.. tapi kalo nak request sebijik mcm sy punya jgn segan silu.. heheh email diera_n@yahoo.com / 0193333806..









ader lagi yang len2.. akan upload later.. heheh apa lagi.. jom arrr...
Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...