mari memfollow.. kengkawan.. kalo sy tak follow balik let me know ehh..

senyumm

Promosi Keahlian 2011

Friday, October 1, 2010

pengurusan stress

oh memang aku br balik dr kursus tuh.. dah nak seminggu rupanya..

stress lagi kah aku? stress kah aku sebelum ni..

heheheh..
banyak yang aku pelajari n banyak jugak aku dah lupa.. hahhahaah

tapi memang sangat fun ok..

aku nak share few pekara mungkin boleh bantu orang lain..



jangan lupa bernafas
hahah memang lawak.. tapi korang tau tak biasanya sebenarnya kita selalu lupa bernafas..
hehehe memang korang bernafas.. tapi selalu pakai mulut hokey..
sila gunakan hidung korang yang kiut miut tu untuk tarik dan hembus nafas..
cuba amik masa few min pagi2.. korang tutup mata.. pastu relaks kan badan... free flow lah... pastuh clear kan minda.. tarik nafass lepas..-bernafas dengan sebaik2nya.. pastu kompom akan rasa relaks sepanjang hari.. InsyaAllah..


jgn lupa minum air
ye.. memang korang minum air.. tapi bukan seben up ok.. bukan sirap bandung.. bukan juga air mata kucing.. heheheh sila lah minum air putih/air mineral.. huhuh
banyak makanan yang blok dalam saluran kita buat kita rasa rimas dan lemas.. huhu bila kita rimas dan lemas kita akan stress.. akan rasa down akan rasa serabut..
sila minum air untuk membantu melawaskan disamping menyegarkan..

ha tu je dulu.. aku kene pk lagi.. hahah sbb aku banyak gelak masa kursus hari tu so banyak dah lupa.. jhahaahahha so aku kene recall sambil wat keje .. hehehhe
selamba je manaip depan bos ni.. daaaaa



Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

2 comments:

Nia said...

lagi satu zikir..hehe..tapi, selalu kalau time stress, memang terlupa..huhu,..

*diera* said...

betul tu.. hehhe tgh nak update lagi tuh..hehhehe kita baru bagi yang basic je.. hehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...