mari memfollow.. kengkawan.. kalo sy tak follow balik let me know ehh..

senyumm

Promosi Keahlian 2011

Monday, October 25, 2010

debit card..

hehhehe tadi soping2.. oh aku pergi waktu rehat k..
hehehhe amik barang mcm2 kat maiden..
cashier pun kira..

tet..tet..tet..
cashier: jumlah rm180.00 kak..

aku: pakai debit card cimb boleh kan dik..
-hahaha aku kan tade credit card.. tapi baik lagi pakai debit kan tade la utang..

cashier: oh bolehhh.. tade masalah..

dah masuk pasword segala..

cashier: kak dia reject la.. ada duit tak dalam dia?

aku: (muka malu dah) eh ada la.. hr ni sy baru gaji tau..
- ahahhaha siap nak eksen plak.. tapi aku dah segan dah ni..

budak cashier tu pun test la lagi.. fail lagi..

aku: takpe la dik.. akak amik nestum ni jela bayar cash..

cashier: barang lain?

aku: dah mesin awak tak nak card sy.. nak buat cemana...

kesimpulan untuk aku.. hmm sila sediakan cash.. hmm tapi malas nak g cocok...
sebab duit selalu abis dulu sebelum tiba di destinasi..
haish.. cemana ni..
dah la malu.. mesti orang ingat akutadeposen..
shiann aku...

Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

9 comments:

@yue said...

tadeposen...ha ha ha!
sungguh jahat debit kad itu!

*diera* said...

betul2 mencik.. malu makcik...

~ayu.oyie.yuna~ said...

aiyok..sian makcik...
lenkali cek dulu dlm 2 ada baper..huhu..ku pun fobia juga..

::cikjuju::◕‿◕ said...

halamak!!!
kesiannye kakak hamba neh..hih.

tp pandai cover!!gud..wakaka..jahat punye mesin!!hih

Nia said...

hehe...haru tuh. tapi takpe la, next time dah tau, kena bwk cash jugak.

cik saba said...

akk, kiter pon pnah terkena mcm tu jgk.ini semua gara2 debit card tu..wat malu je..

*diera* said...

ayue: huhuh dalam tu ader duit... cuma mesen tu atau cimb ploblem..hehhe konfiden sangat sbb baru gaji..

cikjuju:sib baik ai muka seposen.. muahahha

nia:sebelum tu dah try keluarkan kat atm.. sama jugak atm tak boleh link meps..

cik saba: hahah segan kan.. heheheh
silap2 orang blakang kita plak tulis dalam blog gelak kan kita.. muahahha

aiDieNa said...

Rileks.. perkara macam nie biasa berlaku.. amik barang mampu bayar.. dan blah.. tak salah pon.. org nak kata apa.. buat per nak kisah.. hehehe

*diera* said...

aiDIeNa: betul2..heheh banyak tu je cash dalam beg duit banyak tu je la kita baya... hahhaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...