mari memfollow.. kengkawan.. kalo sy tak follow balik let me know ehh..

senyumm

Promosi Keahlian 2011

Thursday, December 30, 2010

Ngee nanti mama cita yee

salam.. mama sy bz sikit heheheh nanti mama cita pasal besday saya.. heheheh sy dah setahun tau 2 hari lepas.. mama kata dah anak dara gitu..
by the way.. mak lang.. cantik tak tudung ni,. heheheh baya balik kat mama hehehheeh... byee mama sy sibukk nanti dia stori n buh gamba tata..

Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

Monday, December 27, 2010

3 kali dalam masa 2 hari.. -HEBAT

poyo tak.. cerita dah basi.. tapi aku baru dapat tengok.. heheh beli dvd nye ader la seminggu ke dua minggu lepas.. tapi sebab aku bz tak buat apa2 tu tak sempat tengok.. hehehhe sekali dapat tgk terus pulak jatuh chenta.. hahhaha aku ni bukan nye minat sangat kat Tom Cruise tu.. heheheh tapi dalam cerita ni apasal ntah macho lain macam..

ha hensem tak.. aku sebenarnye suka kat diaz ni.. comell.. tapi lam cer ni nampak gak la dia dah dimamah usia.. tapi si en tom pulak makin macho hadoii..

ha.. tak ke macho tu bawak moto tembak2.. yang pelik nye tak mati plak dia kan dia sorang je selamba tembak2 berpuluh2 musuh.. adoii.. -tetap hensem


cukup2 la puji mamat tu.. en suami dah bluwekk baca nanti.. hahhaha.. sapa suh beli dvd tu.. heheh seminggu ni i repeat tgk cita tu je la nanti.. hehhehe tapi awak tetap dihati saya..



Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

Saturday, December 25, 2010

yeah.. I Loike shopping...

jangaan marahh haaa.. hasil rembatan mak mia.. hehehhehe ala beli kat sale tu yang sy cakap semalam tu.. huuhuh banyak ni.. ikut hati nak beli lagi.. heheheh maklum la mia lama jugak tak dapat baju baru.. heheheh


3 busha panjang
1 busha rabbit
1 skirt legging
1 pyjamas bee
1 romper ladybird with short yg labuh n topi ~topi dah kasi kazen mia sbb mia tak mo pakai..

sume ni? alahaii tak sampai pun seratus ringgit..heheh sengih2 ai.. heheh takpe kalo tak sempat pegi yang ni bole je pegi kat blog dia..



psst banyak lagi barang nak masuk next year taau.. rajin2 la jenguk.. hehehhe






Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

jom terjah jumpa disana!!!

Ohohohoh sale ni.. saya dah curi2 tengok.. n risik2 rege.. memang MALATOP ok.. heheheh jom la pegi.. boleh kita sama2 rebut barang heheheheh!!



Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

Friday, December 24, 2010

Mia nak setahun.. tapi tetiba aku risau

anak dara sy dah nak setahun 28hb ni.. bila kupikir2 tetiba rasa serem sejuk.. huwaaa.. cemana ni.. yelah.. biasa budak2 setahun kan kene enjet.. masalah aku sekarang.. Mia benci tengok doktor/nurse.. huwaaa dia nangis kuat ooo..

nanti bila nak g enjet nak pegi ke KKBangi.. nak tunggu turn satu hal.. da la nanti abi mia tak dapat coti.. eh silap coti abis dah... pastu nanti bila nak g enjet.. mesti dia meramuk tak hengat punya.. cemana aku nak handle dia drive balik umah? ader yang nangis sekali..

cemana ni.. ader sesapa nak tolong drive kan? aduh.. kalo g klinik panel pun mia dah jeling2 penuh makna waktu dia melalak2 kat klinik tu hr tu.. sian doktor kene jeling.. marah betul mia ngan doktor tu.. ada petua tak cemana tak nak kasi mia melalak jumpa doktor? pleaseeeee....

bole ke enjet dia waktu tido? nanti terkejut pulak kan.. adehh.. enjet mak dia je la.. huhuhu susah nye hatiii!!!
mia wif paksu lamaaa dulu la.. masa mia kenit2 dulu.. sekarang pun kenit gak..heehhe

Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

kenapa aku benti main game online!


Penagih Internet bunuh anak

SEOUL: Polis menahan seorang wanita kerana disyaki membunuh anaknya selepas kepenatan melayan permainan video di Internet, kata polis semalam.
Kejadian di bandar Cheonan itu adalah yang ketiga membabitkan masalah ketagihan permainan video Internet dilaporkan di Korea Selatan.

Dikenali hanya sebagai Kim, polis berkata, wanita itu menghabiskan masa sehingga 10 jam sehari bermain video sehingga segala kerja rumah dan tugas menjaga dua anaknya diabaikan.

Seorang jirannya berkata, keadaan dalam rumah Kim, 27, tidak ubah seperti tempat pembuangan sampah.

Kadang-kadang, katanya, anak Kim menangis sehingga berjam-jam tetapi masih gagal mendapat perhatian wanita terbabit.

Menurut polis, Kim membelasah anaknya dan mencekik anaknya yang baru berusia tiga tahun itu kerana budak terbabit kencing di lantai.

Perbuatan budak itu, kata polis, dianggap Kim mengganggu tumpuannya kepada permainan di komputer.

“Kim bengang kerana baru saja mahu berehat selepas berjam-jam di depan komputer apabila budak terbabit kencing,” katanya.

Selain mangsa, seorang lagi anak Kim baru berusia setahun.

Selepas membunuh budak itu, Kim membiarkan mayat berkenaan selama tiga hari sebelum iparnya mendapat tahu dan memaklumkan kejadian itu kepada polis.

Menurut sumber, selain berjudi, Kim leka menguruskan ‘haiwan maya’ di Internet. - AFP

oh apa nak jadi.. aku pun takut gak.. tapi tade la sampai bunuh2.. huhuhu.. memang leka melayan mendalah tu.. pastu kalo orangkaco kan selalu naik angin kan.. huhuhuhu..

daripada aku biar anak aku nangis, laki aku muncung.. baik aku tak melayan game tuh.. main kejar2 ngan mia lagi bagus! leh kurus!! hahahahhaa

Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

Wednesday, December 22, 2010

Mia Menang!!!


ahahha ingat lagi tak post saya yang ni dulu tuh.. hehhee keputusan pertandingan sudah keluar... Alhamdullilah.. terima kasih ye pada yang undi.. eh ader ke.. hehhehe.. takpe.. terima kasih... heheheh dapat la nanti hadiah harijadi mia hehehe.. nanti leh masuk untuk kategori lain pulak ye..

tq kedai-e.net .. best place ever to shop! tq so much!!

Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

Tuesday, December 21, 2010

bagi gamba je cerita kendian..


ahahah tak dan nak cerita.. ni nak kasi gamba je.. mana tahu nenek mia rindu kan mia kan.. hehehhe nak mms abih la berpeluh nak baya bil hahaha..

ni gamba dak kecik ni br baik demam.. demam oh sangat taragis nanti sy cerita ok.. busy ni nak wat assignment tax.. hahhahaha





dialog? buat sendiri.. sapa curik i babap!


Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

Thursday, December 16, 2010

My Lil Princess

hmmm sejak dah nak setahun ni.. mia makin kuat bebel.. heheh lagi manja.. pandai merajuk.. suka tiru apa orang buat especially fahry.. nak makan apa n siapa pun makan.. sibuk berlari kedepan dan kebelakang.. naik kereta kecik dia tu dah pandai gerak2.. tgk katon da pandai joget2 tepuk tangan.. kalo mandi dalam bathtub dia tak reti diam.. sibuk ngan itik..

mia dah pandai cakap n buat

1.amek..
2.abish ~sambil goyang tangan tanda abis
3.air
4.abi
5.miyamiyamiyamiya - kalo kita tanya nama sapa dia jawap tu la
6.mama/mami
7.cat - kekadang bunyi tet..
8.tantik - rasa nya dia ckp cantik.. sbb kalo tgk cermin kekadang dia ckp mcm tu
9. kalau kita kata good girl -dia automatic tepuk tangan
10.kalo nak apa2 pandai buat muka comel..
apa lagi ye... huhuh layan kan je gambar ni.. seketul jek la... hehehhehe


ish banyak gaun mia cantik2 ader kat selandar... huhuh adik2 ku di selandar jika sudi meh la datang sila bawak gaun mia sekali ye.. hehehhehe

Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

Wednesday, December 15, 2010

adakah encik suami akan marah?

oh aku bukan peminat hello kitty.. tapi bila tgk hp ni terasa nakkkk sangat.. huwaaa.. huhuhu en.suami.. awak akan marah saya tak kalo saya beli hp ni.. huuhuhu.. marah tak ye.. nakk sangat2 nak.. huhuhu.. boleh laaaa.. pleasee..



sumber2 gamba dr blog ni ye..

tak tau nak tulis apa.. tapi.. nakkkkkkkk

Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

satu malam di Yati Ayam Percik Bangi

beberapa hari yang berlepasan atau lebih tepat pada minggu lepas.. heheh abi mia (abi?- mia panggil papa dia abi sekarang) balik kelas dalam kul 9++.. terus ajak kami ke yati ayam percik yang kat bangi tu.. huhuhu dah berapa hari dia sebut2.. baru la dapat nak pegi.. hehehhe

gamba hasil google ye.. hp tak berapa power nak amik gamba malam2..

sebenarnya mia dah tido masa tu.. tapi as usual.. bawak juga.. huhuhu mana bule tinggal.. heheh bukan nye jauh pun.. hehehhe dekat je.. lagipun hanya xtiviti makan2 kan harus la bawak..
mia bila tahu je masuk kete.. amboi hilang ngantuk.. teruja dia naik kete yang tak berapa lama je dah sampai.. hehehhe tak sampai 5 min pun dr rumah.. heheheh -tapi jalan kaki kompom sok pagi la baru sampai kan.. hehhehe layan kan gamba ni ye..

sesi order makanan..
abi: mia nak makan apa...
mia: apa2 je la pa...
abi: ok
mia: alamak abi.. mia x nak nasi kerabu.. nak chiken.. dah salah la.. boleh tukar?
mia: oh sedap jugak nasi kerabu.. tapi chiken dia lagi sedap..

hahhaha dialog hanya rekaan semata2.. ofkos la mia lum pandai cakap mcm tu kan.. hehehhe
gamba makanan? lupa nak snap la.. hehhe
tapi bagi aku .. ayam percik dia ok.. hehhe cuma manis la kuahnya.. ye la dr kelantan sy kan anak negeri.. ofkos suka yang pedas.. tapi yang terbaik.. adalah kopok lekor.. cucah dia i loike...
ish rasa nak singgah balik keje karang beli kopok leko je.. bole?

tu je lah.. hehehhe daaaa...

Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

Thursday, December 9, 2010

SAAT YANG BAHAGIA by My Precious

ok sekarang nak join Giveaway yang tertunggak.. heheh dah nak tarikh tutup pun.. huhuhu
dr Ayu Oyie's.. sama gak syarat2nya..

~ Ada link back ke n3 ni -dah

~Tepekkan banner di atas dlm n3 tu-dah

~ UPLOADKAN 1 GAMBAR KAWIN

(1 penyertaan 1 gambar shj)

~ Share kan 1 cerita mengenai ;~

PENGALAMAN KALI PERTAMA DI RUMAH MERTUA

hmm pengalaman kali pertama rumah mertua amat kekok ok.. sy kelu diam je.. sepatah orang tanya sepatah la saya jawap.. n banyak masa terperap dalam bilik.. sebab malu n segan bangat.. huhuhu

~ Please tag at least 1 org (lebih dialu-alukan) & inform yg mereka di tag


nanti sy jerit kat dia k..

~ Sila nyatakan

NAMA ANDA & PASANGAN

NUR SAFAWATI BAHARIM
AKMAL HISHAM ZARIN

TARIKH KAWIN

181008

Panggilan manja antara anda berdua (",)

abang-ayang

tetapi selalunya

awak-saya.. hahhaha

ok tu jek.. boleh menang tak ni? hahhahaha



Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

anak sy tido lasak!!

hmm anak sy sangat lasak tidurnya.. adakah ikut perangai saya? oh sy tido sopan ye.. (yeee la tu)

biasa nya kalo tido malam.. kalo kami bertiga satu katil.. maka papa mia selalu akan mengalah menjadi mangsa tersepit celah katil.. mama plak selalu kene kaki ke tangan ka.. haish anak dara ku itew... tidur berpusing2 mcm halikopter..
tadi masa blogwalking.. jumpa ni..

sut tido untuk bebudak.. ahaks comel ok.. adakah akan menyelesaikan masalah ku.. heheheh
perancangan (kalo beli la).. tidurkan dia siap2.. pastu masuk dalam ni.. hahahahah
kejam sangat kah? ader sapa mau sponsor? hehehhehehe

papa mia.. ok ke kita beli ni??

Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

Lucky Draw by Kantan merah

ha kali ni nak join Lucky Draw dr umah Kantan merah pulak... heheheh.. Syarat dia tak susah pon!..

syarat -syarat senang jer
* korang semua mesti ada blog--- ada!
* buat satu entry pasal lucky draw nih + letak banner yg kat atas tuh- Siap!
* follow blog ni --Sudah!
* tinggalkan jejak komen anda kat entry nih and link back -OK after i tkn button Publish

tarikh tutup 12.12.10
cabutan akan dibuat oleh juri ~itu.ini.sana.sini~
(cik suami & aiman)
cabutan dibuat mengikut 12 jenis hadiah yang telah disediakan

cik tuan Tuan Juri.. sila la pilih blog saya. hehehehe



Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

Damia hampir setahun!!

oh dah dua hari bermain2 di pikiran ku.. heheh tak lama lagik mia dah nak setahun.. 28122010..
kejap je masa berlalu.. hmm .. tapi bukan tu yang aku asik pikir2 kan.. aku pikirkan.. apa harus aku buat? birthday party? sudah tentu tidak.. hmm hanya bercadang nak buat kenduri doa selamat sekali untuk bila pindah rumah nanti.. pindah rumah? oh tu cerita lain.. nanti ai cerita...
hmm.. almaklumla mak pak mia kami bukan nye beWang berlebihan.. cukup yang ada-ada sahaja.. cuma kadang2 mama nye terlebih ngengada belanja lebih.. oh tu pun cerita lain jugak.... tak nak cerita.. hahahha.. maka untuk menjimatkan dan lebih afdal kami buat kenduri 2 dalam satu(kami?) pak mia lum setuju lagi.. ahahahha...

persoalan sekarang.. adakah harus saya beli hadiah tuk mia?? hahahhaha kalo harus nak beli apa ek.. huhuh sekarang hobi dia adalah memanjat.. oh anak dara ku.. habis semua meja dan rak kamu mahu panjat.. satu hari jatuh berkali2.. nangis hanya sekejap.. serik? neva!! bahkan terus usaha memanjat lagi adalah..

nak beli mainan bateri operated.. seminggu pertama dia seronok la.. afta that.. dia hentak benda alah tu sebab nak kan baterinya.. adoiyai.. teringat bas sekolah pooh yang atok dia belikan 2 minggu lepas.. selepas bergabung tenaga dengan fahry.. sekarang bas tu dah kehilangan tayar (patah bukan tercabut), bumbung tercabut.. isi kandungan dah ilang .. sib baik bunyi dan lampu masih bertahan.. kasihan pooh selaku driver bus tu..

nak beli buku? banyak dahh.. heheh dia suka buku yang ader gamba kucing.. tet! tu dia cakap smpi meleleh air liur dia.. maklumla gigi tgh tumbuh.. hehehheeh..
nak beli flash card.. ader jugak... tapi mama dia baru tunjuk dr a-d.. sebab bila dekat d gamba durian dia dah tak teruja.. adakah dia tak suka durian mcm mak lang juju dia? huhuhuhu

hmm kesimpulannya? nanti la ai diskas ngan papa mia oh silap dah tuka mia panggil abiiiiiiii... hehhe comel betul... huhuhu..

oh masih kusut.. huhuh

layan kan je gamba ni....









itu saja sekian..






Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

Monday, December 6, 2010

Tutorial nak dapatkan anak -betul punya

ha.. marah nampak.. hehhehe kali ni nak kasi tutorial dapatkan anak.. hehehhehe.. marah betul ngan entri hari tu eh.. heheheh.. ok la kali ni kasi tutorial baik punya.. ni kawan @ neber @ kedai butik @ teman mepek @ apa2 aja la dia ni pada saya.. hehehhe
tgk punya la baik dia.. dia tolong cari kan info untuk u all..
so kepada sesiapa nak menambah.. jom..

jom? eh aku sekali ke? muahahha.. ades..

apa2 je lah.. mari lah kita duk jenguk blog dia...

boleh tukar tajuk? ahahhahaha




Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

Friday, December 3, 2010

Tutorial nak dapatkan anak

memula.. tajuk.. tak boleh blah.. muahahha.. sapa lah aku nak bagi tutorial.. hahahhaha
anak baru sorang.. hehehhhe... ceritanye cam ni..
tadi masa kul 1-2 kan warga gomen leh bukak mukabuku.. maka terpopup la msg member aku zaman skull dulu.. owh dah nak kawin rupanya..
kira menjemput la tu.. hehehhee...

pastu siap tanya.. kalo nak dapat anak lelaki makan po (apa)? hehhehehe
sebelum tu dia ada tanya aku bila nak menambah.. hahah aku jawab sekarang tgh mode stanby..
jaga makanan n bla2..bla...

korang ader tips nak dapatkan anak lelaki / perempuan? heheheh tahu tu ALLAH punya kuasa.. tapi kita berusaha.. kannn...

Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

Thursday, December 2, 2010

Kantoi

nak gelak pun ader gak.. masa aku jalan2 dalam pesbuk tadi..tgk gamba adik aku.. muahahhahaha gelak besar.. rupanya ni yang terjadi masa dia convo hr tu.. hamik ko.. padahal aku dah tegur dah.. rambut panjang.. dia kata tak pe style.. lawak2... ape2 la ye dik.. selsai sudah convo kamu.. maka sila la bekerja.. besday mia dah nak sampai ok..

serbis pemotongan sedang dijalankan.. jgn marah wa cilok gambar lu..

Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

wooden base rocker- jom berjongkit

owhh kepingin nak ada benda ni.. oh sah sah la bukan aku yang naik.. Nak belikan untuk mia la...
tahu tak mana ader jual? huhuhu ke nak kene buat sendiri.. huwaaaa


sori.. lama tak apdet blog.. huhuh terbuat buzy la.. hehehhe

sapa ader idea mana nak beli bagi la tahu ye.. huhuh dr mia dalam perut lagi nak beli..


Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

Friday, November 26, 2010

Benci ke CInta?

huh hari ni kerja banyak.. so aku dengar lagu guna headphone untuk lebih tumpuan.. tapi dengar lagu ni aku tak paham.. benci ke cinta? sapa paham? tolong jelaskan .. lagu Faizal Tahir.. dah 3 kali ulang masih aku tak paham.. hmm blur plak ari ni

Benarkanku tuk berbicara
bicara terus ke hatimu?..hatimu..
hati yang penuh rasa ragu
jangan terus pergi tanpa mendengar ku
begitu mudah untuk kau terus berlalu nanti dulu
berikanlah waktu untuk aku untuk kamu


ingatkah lagi waktu kau bersamaku
kaku aku melihat mu
lidah kelu sedangkan aku mahu kau tahu
aku cinta padamu, benci padamu, cinta padamu

ke tepi lihat ku berlalu
pasti itu yang terbaik untuk ku
tiada lagi mahu ku tahu
tentang hidup kamu tentang mati kamu
aku tahu engkau tahu apa yang mataku tahu
apa yang kau tunggu mahu aku buka pintu

ingatkah lagi waktu kau bersama ku
kaku aku melihat mu sedangkan aku mahu kau tahu
dengar kata ku aku cinta padamu
benci padamu cinta padamu

sakitnya aku membenci kamu
sakit lagi mencintaimu
dan aku pergi tapi kembali
benci aku mencintai dirimu
ku benci?. kamu?
aku cinta?.kamu?

ingatkah lagi waktu kau bersama ku
kaku aku melihat mu
sedangkan aku mahu kau tahu
dengar kata ku
aku cinta padamu
benci padamu
padamu?..

ingatkah lagi waktu kau bersamaku
kaku aku melihat mu
lidah kelu sedangkan aku mahu kau tahu
aku cinta padamu
aku benci padamu
aku cinta aku benci
padamu

ingatkah lagi waktu kau bersama ku
dengar kata ku
aku cinta padamu
aku benci padamu
aku cinta aku benci


Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

Derita Merindu

Owh mood sangat la swing menyewing.. hmmm.. banyak nak update pasal mia.. tapi takde mood nak tulis..
hehehhe.. jom layan lagu ni.. dr Ahli Fiqir.. sapa nak lagu sila donlod sendiri.. atau emel sy kalo rajin sy balas.. muahahahah


Kau katakan cinta gunakan akal
Bila aku gunakan, kau yang menyangkal
Bagaimana nak kekal
Kau katakan cinta gunakan minda
Bila aku gunakan, kau yang tak percaya
Bagaimana nak bahagia

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu
Tak ku kenal lagi engkau siapa

(Rap)
Dan aku cuba sedaya upaya
Telah ku usaha dengan sepenuh jiwa
Bagaimana hendak ku lupa
bayangan wajahmu selalu di depan mata
harum baumu masih dapat ku hidu
Bagaimana ingin aku membencimu
Jikalau setiap hari merindu
Sekiranya derita merinduimu itu sebenarnya bahagia..
Aku pilih derita..

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

Mungkinkah esok atau lusa walau biarpun lama
Akan ku biar tiada ku tetap kan setia
Entah bila akan tiba sampai jua harimu yang sama
Esok seperti semalaman yang tak berubah

(Ulang) (2x)
Kaulah tanda tanya.. kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula
Kaulah tanda tanya.. kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula

(Rap)
Seandainya kau berada di depan mata
Mudah untuk aku berkata-kata
Supaya dapatku melihat seraut wajahmu
Walaupun belum tentu kau mahu bertemu
Apalagi memandangku
Setelah ku turutkan segala kemahuan kau mainkan perasaan
Begitu mudah kau ucapkan terimalah saja kenyataan..
Aku masih terkilan

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

(Rap)
Jika kau dapat memahami hati seorang perindu
Baru kau tahu derita hatiku
Jika suatu hari nanti giliran kau merindu
Baru kau ingat derita diriku
Segala yang berlaku bukan kemahuanku
Apa gunanya bahgia
Jikalau bahagia bersamamu hanyalah untuk sementara waktu
Aku pilih derita merinduimu

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

p/s: encik suami selalu kata i seorang ya-a-aw sebab suka lagu rap..

Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

Thursday, November 25, 2010

green Apple Diet tea

Memperkenalkan.. minuman baru .. hebat.. ahahha ayat tak boleh blah... nak cuba? jom layan gambar dulu..

satu kotak ader 20 sachet.. minum sehari sekali je..
rasa? opkoz la rasa green apple.. owh sangat sedap k.. i loike..

takut tak bole telan ? saya leh jual trial pack A.. 3 sachet saja...



nak trial seminggu? Ader.. saya boleh tolong.. Trial set B..


KANDUNGAN : SERAT APPLE, EKSTRAK TEH HIJAU, EKSTRAK ALOE VERA, ASID SITRIK , PERASA & PEMANIS YG DIBENARKAN



CARA GUNA : Bancurkan satu sachet diet tea dlm segelas air suam atau sejuk dan minum setiap pagi sblm sarapan

KELEBIHAN : DIET TEA dapat membantu memecahkan lemak di dalam badan dan juga melawaskan pembuangan air besar dan kecil.
REAKSI :
Bagi pengguna kali pertama, perlawasan akan berlaku maksima 4 -5 kali bagi
sehari

Pada hari kedua, perlawasan berlaku pada 2 -3 kali sehari - selepas 5-8 jam

Pada pengguna harian dan konsisten pula, perlawasan berlaku di antara jarak
waktu 1-2 kali sehari.

Kempis perut dan inchi berkurangan dapat di lihat selepas 4 – 5 hari
sahaja

Selepas sebulan, berat badan akan mula berkurangan ( berlainan antara setiap individu)

Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

Monday, November 22, 2010

menangis

korang penah menangis? kenapa? tetiba aku rasa nak menangis? adakah kita menangis kerana rasa bersalah? atau dipersalahkan ? atau menyalahkan? oh sunggu rasa ingin menangis.. menangis la.. kerana ianya juga terapi.. ya kah? balik nanti nak menangis puas2.. huwarghhhh...



Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

Thursday, November 18, 2010

oh sangat kering..


nak dekat sejam aku duk depan laptop.. tapi tade idea nak tulis blog.. huhuhu..
sebenarnya banyak perkara nak tulis tapi takut ader yang makan hati.. muahhaha.. maklum la mak ni laser jugak.. huhuhuhu.. ntah la... ampun ye. huhuhu pada silent reader .. hehhe terima kasih sudi baca.. sori la kadang2 n3 sy memang ditujukan kepada anda..(-ada ke? eh?)

biasala manusia memang pandai cr kesilapan orang lain... saya la tu.. huhuh kebaikan orang susah sangat nak terima.. oh cemana lah nak buang perasaan spekulasi yang sentiasa bermain di pikiran..
dah.. mesti tak paham.. hhahaha.. abaikan..

baik aku pergi buat2 sibuk yang lain.. maaf ya.. saya tahu saya salah.. huhuh.. maaf sesangat..
ohh sumber: google.. aku masih mencari2..

Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

Tuesday, November 16, 2010

saya beli rita rudaini...!!!

oh.. jgn tak tahu semalam berlaku insiden yang pelik.. muahhaha.. aku beli rita rudaini ko..
jgn tak tahu.. adoi..

lokasi: farmasi warta

aku pusing2 mencari 'produk' yang sesungguhnya aku ingat bentuk nye tetapi sekali lagi gagal nak ingat nama produk tu.. huhuhu..

salesgirl: akak cari apa? -- ceceece lemah gemalai sekali..

aku: hmmm sy.. nak beli pencuci muka.. mmmm

salesgirl: jenama apa? nivea? garnier?

aku: hmm.. tak ingat nama dia.. kawan saya suruh ni..(cover terbaik masa ni -smbil pura2 tekan hp cari pesanan)

salesgirl: ok... warna apa botol dia?

aku: ohh dah ingat.. rita rudaini.. sy nak rita rudaini.. (dengan penuh yakin)

salesgirl: erk.. oooo Safi Rania GOLD ye? (muka dah sinis)

aku: hmmm ye ye.. (dah agak segan)

salesgirl: this way kak..

adoi aii.. huhuh ada ka patut aku nak beli mak orang.. huhuh bini orang.. nak buat apa tu.. tahu la dia cun.. huhuhu... ntah la.. napa la aku tak ingat nama natang tu.. asik je fail bila di tempat awam.. ish..ish..

oh pasal safi rania tadi.. bukan KAWAN sy punya tau... hehehhe tapi SAYA yang punya..
hahaha.. biarla nak kata apa.. ai nak cegah sebelum banyak kedut2 di muka.. hehhehe..
ala.. bak kata suami semalam.. muka cantik hati mau baik... ---oh sentap kejap... hehehhe
InsyaAllah sy akan cuba buang segala prasangka yang selalu bermain2 di hati saya...



malam tadi..

aku: abg... syg ader azam baru..

en suami: apa dia??

aku: tak mau marah2 dah.. nanti muka kedut..

en suami: yeeeee lahhh tuuuuu.....

aku: ish tak nak percaya plak... tu la awak.. bla .. bla.. bla... (dah marah.. ilang azam tadi)

p/s: korang pakai pencuci muka apa ek?

Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

Monday, November 15, 2010

owh aku cun ok..

gambar: google.. sesungguhnya aku tak ada barang2 itu...


tajuk amat tak boleh blah... hahhaah
tapi betul pe..hahhah..
aku g blaja makeup tau.. amat seronok n banyak tips aku dapat..

siap dapat baucer rm50 lagi..
huhuhu bukan calang2 orang tau aku blajar ni.. huhuh
makeup artist glamer tau..

selalu nampak nama kat dalam magazine n paper..
yang kelaka aku tak pernah tau dia kakak kepada my classmate msa kat stj dulu..

ni akak Afidah Khamis.. sila terjah ke blog beliau..
oh kelas sangat murah n mampu miliki..

kalo weekend rm50 selama 3 jam
weekdays rm30 selama 3 jam

kapasiti pun tak ramai ok.. kalo4 orang kelas on..
4 orang dalam satu kelas..? pasti korang dapat tumpuan nye dr cikgu..
hahahah jgn tak tau..

gila fun aku pegi hr sabtu ari tu..
pegi ngan my bff donna another x skull mate intan..
patut 4 orang tapi sorang tak sempat sampai..

akak afidah dah la kelaka.. tapi penyabar oo..
melayan aku ngan intan yang senget sikit..
huhuhu

setia mengajar aku ni berus apa tu berus apa..
kaler apa sesuai..
tak sesuai.. cemana nak lukis kening..
cemana nak itu.. cemana nak ini..

aku meloponggg.. OOooooOOoooo
hahhaha nampak sangat tak tahu..
huahuahua.. tapi pas ni dah tau dah...

hehehhe
so stat ari ni aku nak merias diri.. bukan nak cun gatal2.. tapi tuk keselesaan diri..
oh paling penting moisturizer.. oh kulit ku dah berkedut..
hahahah dah tua rupanya... ala korang bantai gelak..
cube cek bawah mata tu kompom ader kedut..
huhuhu


gambar? tunggu intan email k.. i'll update later da....

p/s: oh sapa tau nak hilangkan beg mata(baca eyebag) aku yang makin besar ni??

Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

Friday, November 12, 2010

sapa nak cat ..Tuuttt.. XXX ye


hahhaha aku tgk gamba ni ilang sikit ngantuk.. gelak tak sudah..

ok sapa nak cat ....tuttt dia.. sila la cari kompeni ni...
kalo tgk dr tag line dia.. kalis air dan pengurangan haba.. muahahhaha
gelak lagi...


gamba amik dr pesbuuk.. adoi ai


Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...