mari memfollow.. kengkawan.. kalo sy tak follow balik let me know ehh..

senyumm

Promosi Keahlian 2011

Monday, June 6, 2011

main main dan Vanilla muffin pulaa..


heee.. semalam sempena abi nak kasi mami lesen pandu maka kene la ader ujian JPJ dengan abi... hehehe maka kami ke Econsave sambil ujian JPJ sambil beli barang dapo.. heheheh..

kat bahagian parking tu ader play area.. amboiii. cik mia kalo tengok mende alah tu kemain lagi.. maka bayar la RM3 untuk 20 min..

main sorang2 je.. masa ni tade orang lagi. ye lah awal pagi pon.. lum kul 10 lagi da kuar kan..

tak bole nak panjat sebab licin.. mami tak bole tolong sebab nanti belon ni kempiss.. heeheh

lari2 tergolek..

bekerjar bila nampak abi.. abi ajak mainbola pulak..

memula seronok..main bola sorang2..

bila akak belakang tu terjun je.. dia dah saspen..

nangisss.. nak keluar.. hahahha apa la...

dah abis adengan nangis2.. balik la kami.. sebab perut cam dah lapa.. maklum la pagi tu bekpes ngan cekodok popcorn ajok.. heheheh mana nak kenyang..

mami masak nasi putih+ikan talapia sambal+pucuk ubi lemak cili api+ telor dadar..-maaf gamba tiada .. lapa kott.. i lupa amik gamba.. hahhaha

dah tengah hari..hati meronta2 nak baking.. ye arr lama dah beli oven.. br buka dr kotak malam sebelumnya.. siap g beli mixer sekali tau.. melayang rm80 mokcik.. hahahha.. ingat nak buat malam sebelum tu.. sebab ader beli tepung premix muffin..

errr resepi kak ayu kasi hr tu tetinggal opis. hahhahaha
tapi tepung premix tu tulih.. 250grm telur.. aduhhhh punoh harapan mokcik.. penat google 250gm telur tu berapa biji telur.. hahhaahha

sudah nya beli jugak penimbang... kat econsave tu la.. pink kaler lagi.. i loikeee.. hehehhe
maka meh layan muffin vanilla syok sendiri.. heheheh

sy pun pelik.. napa oven ni gelap je... tade lampu ehhh.. heheheh
ke mana suis lampunya..

sihat walafiattt .. hahha gedik nak buat 2 warna...

gamba sama pencahayaan berlainan..

maka tu je la cerita.. hehehhe abi makan banyak.. sama gak cam mia.. abi kata sedap.. huwaaa.. minggu ni sy buat lagikalorajin ye sayang.. heheheheheh..



Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

4 comments:

cik saba said...

akkk..nmpak mcm sedap jer..
nak resepi bleh..:)

*diera* said...

heheheh nampak je sedap rasa tak tahu.. muahahaha.. resepi.. nanti i bagi tahu cik juju ye.. ala ngengada premix la sayang.. beli aja kotak...

:|: TinTa Kibod :|: said...

badam tu sedap hahaha...

eh playground tu selalu jeling je...muadz pn tak meragam nak mintak...hehehe...

*entri baru Sempat berjalan...

*diera* said...

hahah kak ayu playground tu kelakau kan ape la doremon dia tersangkut kat siling.. huhhu tapi bole la.. sbb mia suka men lompat2.. err dia masih lum berjaya melompat sendiri lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...