mari memfollow.. kengkawan.. kalo sy tak follow balik let me know ehh..

senyumm

Promosi Keahlian 2011

Wednesday, November 16, 2011

aku, adik tak de & laparoscopy... part 3

hehheeh ok sambung lagi.. ingat takde orang baca.. heheh lagipun bosan kan tade gambaaa.. huhuhu sebab tak bawak wayar nak transfer gamba .. ader la aksi2 jakun masa kat sepital tu.. heheh so insyaAllah nanti dah balik sy upload gamba sikit2..

okeh 071111 akhirnya sebab sakit perut petang tu, check in la aku kat sepital kajang.. kali ni tak payah pergi emergency dept.. sebab ader surat lebih berkuasa iaitu, surat untuk check in ward 4.. hehehhe terus g register, n terus ke ward.. masa tu dah call dr.adillah inform dia..kak ngah dia sakit ni ha.. hehhe ye la mana lah tahu kene buat laparoscopy tu cepat2.. boleh la dorang stanby apa2.. (perasan)

ok dapat katil, ckp kat abi, awak balik la dulu.. nanti bawak barang2 sy sikit petang nanti ye,, dan juga sup tulang yang mama tgh masak tadi.. hahhaha demand ok! ye la masa tgh kelam kabut tu preassure cooker masak sup tu asik berbunyi.. sapa tak terliur beb.. hahahahah... 

abi dah balik, aku pun baring2 sambil rasa geram n frust.. sebab asal aku landing je katil kat sepital.. SAKIT PUN HILANG.. apa aku nak ckp kat doktor ni.. huhuhuh br nak layan mata dengar ade suara lelaki bg salam.. dr. hapiz datang .. oh aku lupa.. harus la akan ader doktor datang sbb nak interview kan.. dia kata, amboi.. cepatt je nak tido.. hhahahha segan sekejap..

baru nak start interview, adillah sampai... disebab kan adillah hafal sume kondisi aku dia yang bentangkan kes kat dr hapiz,, aku just tambah mana2 patut je.. oh ye.. aku bukan dapat layanan spesial tau sebab ader ahli keluarga yg kerja di sana, tapi aku selesa sebab memang doktor n nurse sume ok.. kalo kita bagi kerja sama, kita memudahkan kerja dia dan kita pun senang kan.. hehhehehe 

masa tu dr hapiz tak boleh buat apa2 keputusan.. ye lah harus lah bincang dengan pakar kan.. tapi dia kata, kita pergi scan dulu.. sebelum pergi scan datang lagi sorang dr. lelaki.. Ya Allah, penat pk sapa nama dia, tapi aku ingat nama bapanya mcm org thailand.. hahhaha sori doc sy tak ingat nama kamu.. dia introduce diri, n dia kata mungkin dia akan incharge akunye laparoscopy nanti.. semak2 rekod, interview sikit kami pun bergerak ke bilik nak scan tu..

oh ye masa nak scan tu, aku tgk ader darah seketul keluar.. aku dah berair mata.. siap ckp kat doc, dia dah keluar kot.. ni seketul.. doc kata meh tgk.. aku tunjuk la darah seketul tu.. dia gelak.. dia kata bukan la.. tu darah beku, nothing to worry.. nurse yg follow masa tu asik tenangkan aku.. akak jgn risau, takde apa2 lah..kalo rezeki akak insyaAllah, kalo baby tak de pun akak jgn sedih, banyak lagi pintu rezeki akan dibuka.. doc tadi scan aku.. n memang tak nampak apa2,

aku balik ke katil sengih sambil bertabah je.. nak wat cemana.. tunggu je abi datang.. pas asar abi sampai bawak sup n barang2.. aku makan n wat cam tade apa berlaku.. maintain happy sebab ntah.. kalo nak nangis pun tak guna kan.. aku bersyukur walau sekejap aku rasa juga mengandung kali kedua (masa ni yakin baby dah takde).. abi lepak sampai magrib..

pas magrib aku baring2 doc tadi datang lagi.. dia inform aku yang aku kene puasa mula jam 12 malam tu.. so esok pagi aku akan kene laparoscopy itu.. tapi mereka tak inform aku pukul berapa since esok ader 2 pembedahan besar n 2 pembedahan kecil semua berkenaan sakit puan.. cuma aku ader ""xtra tiket" kalo sakit perut datang lagi, aku akan terus masuk bilik operate.. doc tu brief aku juga dia akan tebuk perut aku MINIMUM 2 lubang sebesar pen.. dalam 1-1.5cm each.. nak masuk kan camera n nak cari location baby.. bila jumpa mereka akan remove baby tersebut..(kalo luar rahim)..

malam tu aku tawakal n berdoa ..sambil2 tu merapu2 kat facebook.. mlm tu juga dr hapiz datang pasang branula.. dia tgk tangan aku banyak kesan kene cucuk.. kesian katanya.. ye lah berapa kali amik darah kan.. ader part yang lebam sebab aku tak tekan kuat2 pas amik darah tu.. hati n perasaan hanya Allah yang tahu masa tu.. dalam kul 11 adilah datang bawak burger lagend... heheh kira tu la makanan terakhir aku sebelum operate nanti.. pas makan, aku minum air banyak2, baca doa tido, baca ayat kursi, aku tido..

pukul 6 pagi nurse kejut.. memang aku punya area sume orang kat situ 5 orang termasuk aku akan di operate pada hari tu juga.. 1 kene buang rahim, 1 cancer servik, 2 masuk camera juga sebab masalah haid n aku yg cumel dan innocent.. nurse kejut suh mandi n siap2 pakai baju operate.. erm baju putih ikat belakang tu taw!!!

memula yang ader operation major dah gerak dalam kul 8 pagi.. masa tu aku dah melalui seksaan pertama.. hahhaah troli makanan org hantar sarapan lalu dengan megah tanpa singgah di katil aku.. mee goreng tu!!!! aku gelak sorang2 br kul 8 pagi dah kecoh lapa.. pagi tu mcm biasa doc buat round, n hari tu spesial sikit ader ketua O&G datang round.. Dr.Sharil.

to be continue.. sorry.. mood remuk rendam lagi...

Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

2 comments:

cik saba said...

next story plsss..:)

uisshh..walaupn kiter x kawen lg, dngr cite akk & dulu pon mak penah kene, bile teringat blek, seram jgk..huhu

:|: TinTa Kibod :|: said...

takuitnya tgk kes org operate..
buang rahim (kesiannya), kanser servik, mslah haid..huhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...