mari memfollow.. kengkawan.. kalo sy tak follow balik let me know ehh..

senyumm

Promosi Keahlian 2011

Monday, October 10, 2011

jalan-jalan zoo negara

yeah.. minggu lepas hari keputerian mami..  hehehhe
maka dah lama request kat abi..
besday mami kita g zoo ok!

ramai gak tanya awat sambut besday kat zoo?
hehehhe pelik ke? 
dah lama berhajat nak bawak mia g zoo.
so ni la kesempatan..

korang nak tau? mia happpyyyy sangat..
sanggup tu berjalan sendiri.. walau abi tersalah pakai kan kasut yang dah sempit,
n mami plak lupa nak kuar kan kasut spare dalam kete..

bila dia penat dia menyangkung , menonggeng, ahahha..
mami dukung dia kejap dia nak turun.. nak jalan sendiri.. 
tak naik tren dia pon.. guna kederat sendirik.. ngeee br best..

oh ye gamba tak amik banyak, ni dr camera hp mami je.. 
tu ade gamba abi n mia n heiwan2..
kat hp abi ader gamba mami n mia plak.. ngeee

ngee masa memula sampai.. mia pelik.. kat mana kah..
awal2 masuk g tengok monkey.. hehhe monyet bontot merah tu ape kah nama dia lupa dah...
hehehhe kelaka tgk mia.. dia menganga nganga kagum tgk binatang tu.. hehheeh 

 pastu masuk tgk akuariam plak.. mak oi besau2 ikan dia.. hehehe ader penguin jugak.. 
mia suka tgk penguin tu berenang2 berpusing2.. 
tak banyak amik gamba sebab ye la kan orang ramai.. kang ilang anak dara i haru.. sebab tu pakai kan dia baju striking color. heehhe 

bila nampak Giraffe.. mia ckp.. giiii yap... tantiknye diaaa..
hehehe.. sebelah tu plak gajah.. 
kebetulan kitorang sampai dorang tgh feed binatang tuk lunch..
huwaa gajah besar depan mata ko..
mami pun nganga tengok.. hahhahahaha

pastu kat tasik tu banyak burung ape tu ek.. ntah flaminggo ka?
hahha sumpah tak hengat burung apa.. 
masa kami sampai zookeeper tu br nak panggil burung tu makan..
dia bunyi wisel burung2 tu datang kerumun..

nak tau mia buat apa.. dia pun join kat kelompok tu.. nak tangkap bird..
ahahah tak reti takut nye budak.. 
mami takut paruh burung tu kapit dia je..
zookeeper tu kata takpa.. jgn takut burung.. hehhehe

di sebab kan burung tengah banyak ramai la orang amik gamba..
mesti ade yg amik gamba mia.. sebab dengar ader orang ckp, tgk budak comel tu berani betul..

ahhaha.. tapi paling kelaka ayat zookeeper tu la..
"bagi burung make supa model burung dah" 
ahahhaha lawak tol.. tak pe lah bang.. bukan senang nak masuk gamba dalam album org lain..

pastu jalan2 lagi tetiba ujan..
huwaa tak dapat men tenung2 ngan pak belang .. kitorang gagah jugak berujan tu (tak lebat) tgk gimau, singa
dan berteduh kat kawasan orang utan... hehhehe 
masa ni dah tak amik gamba sebab kitorang makan aiskrim, pastu jumpa kawan lama mami,
dan tgk orang utan buat show ala2 model maskulin..
hahahah sebab tgh hujan, tak kuasa amik gamba..
biar lah simpan dalam memori 
kepala mami n abi n mia je..

oh ye banyak gak binatang mia pegang.. dia usap kuda, lembu, apa lagi ek, 
ntah dia tak takut tapi seronok.. 
so bagi mami berbaloi2 bawak anak..

sapa kata zoo negara tak best?
best tau.. memang la nampak semak skit.. tapi dalam kandang la semak skit.. nak bagi feel nature kat binatang tu..
owh mami sangat seronok..

sampai umah dalam kul 4 petang.. mia terus pengsan.. letih sangat agaknye..
hehhehehe.. tq abi , tq mia..
i love both of u.. 

bukti masuk zoo.. ahahha..
tiket rm20 saja.. 
mia free.. 


so , mami dan abi dah decide, besok kalo mia sekola buat rombongan g zoo, kitorang nak ikut. ahahhaah
tak pedulik, kalo cikgu tak kasi, mami follow naik keta..muahahhaha..

Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

5 comments:

::cikjuju::◕‿◕ said...

kahakahkahakh...lepas neh sy pon nak ikot!!tak dulik!!

noor said...

hampir 9thn xkesana hehehehe..mesti byk perubahan kan

*diera* said...

cik juju kalo nak ikut rombongan tadika jgn harap oke.. kalo nak ikut doakan agar mia dapat adik.. pas setahun lebih bawak adik dia plak g zoo.. br bole ikut.. haa hari tu jual mahal.. org ajak tak mahu..

noor: ntah la sy rasa mcm tak banyak perubahan, cuma lebih organised n tade kandang kosong, sume berisi.. bestttt!

[M.Y] said...

kite sambut valentine's day kat zoo 2 taun lepas.. pon gigih mcm mia gak tanak naik tren pusing zoo.. sekali amek ko, penat ya amat sampai on d way nak ke pintu keluar tu rase mcm nak merangkak je sbb tak larat nk jalan huhu

*diera* said...

M.Y- ahahhaa betul kan penat, besok2 bawak hannah plak.. hehehhe.. ari tu sy pakai crocs, kan hujan so jalan dia mcm berlumut skit, tergelincir tapi tak jatuh.. sempat berpaut pokok, ni kaki kiri mcm terpeleot sikit.. wahhh nak uruttt...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...