mari memfollow.. kengkawan.. kalo sy tak follow balik let me know ehh..

senyumm

Promosi Keahlian 2011

Monday, December 5, 2011

ahad yang panjang..


seawal pagi, kami sekeluarga bangun dan bergegas ke taman cempaka.. beriadah.. eheheh ni minggu ke dua kami beriadah, ahad minggu lepas, kami pergi nan atuk mia.. minggu ni kami ber3 saja.. sebab atuk takde..
siyess seronok pula bangun awal pagi.. hehehh  bersungguh2 ngan sport shoes, berbekal sebiji bola mia dan sepasang racket badminton yang kami beli berharga RM125.00 eh RM12.50 SEPASANG,
bermain la kami.. hehhe adehh cam biasa baru ingat, gamba mummy tade...

  1. abi tgh bersiap nak pakai sport shoes..
2. amak dara ala harimau junior
3. abi nak main badminton ke nak main bola ni?
4. mia majuk tade patne sebab mami ngan abi sibuk men badminton

 1. amik la main.. gaya mcm pro je..
2.abi ajar mia 
3. mia belajar dr abi
4. bukti abi kalah men badminton ngan mummy, sampai tertanggal tapak kasut kejar bula..

 1.takde tapak kasut kita men gelongsor la
2. miaa still takut2 trauma nak men gelongsor
3.join aerobick.. abi berobik sambil dukung mia.. dasattt!!
4. mia seronok abi dukung dia sambil melompat2

 1. mia ngan abi .. mia asik ckp.. tebangg.. tebang.. ingat korang terbang???
2.abi angkat tangan ape tah? agaknye stuju nak join lagi 18hb ni..



ok pas tu kami balik umah, setelah selesai berpeloh masam, breakfast, oh ye breakfast beli dr pasar tani... mahal gak makanan nye.. hahah tapi bihun soto dia mantop!!.. kami nonton cerita korea back to back, n terkenang harus pergi kenduri kahwin di sungai buloh.. OMG!! sungai buloh kat mana ek? ader orang tu siap tak tahu dia bayang sungai buloh kat sungai BESI... hehehhehe..

ha amik meredah tol, Alhamdullilah sampai.. berkat power abi bawak kete.. heheheh .. dashat pengantin dapat hadiah tv LCD 43 inci dr mamat2 bangla jiran meke yang keje kilang berdekatan.. hehehheehe  owh lauk umah tu sedap gak.. ke aku lapar.. ++ takde gamba ok.. sebab mia tido... mami makan pun sambil memangku mia, muzik punya kuat pun dia tak bangun2...

otw nak balik baru dia terjaga.. kami ikut jalan mana tah, lalu damansara, n banyak bangunan tinggi.. ahahha masa tu muka mia curious sangat.. melopong tengok bangunan, billboard kiri kanan.. kesiann dia.. jarang2 keluar.. hahahah.. ala kalo bawak dr kecik bukan mia ingat kan.. ok la at least dr sekarang mia dah ingat, dah bole tanya apa tu? apa ini.. we have more fun kan..

pastu masuk putrajaya.. ami ajak abi benti kat tepi tasik.. memula abi benti kat jembatan.. mami tak mahu.. mami kata kita g monumen.. hahhaha mami pun br tahu sebab pegi pasar tani kat sana.. padahal depan opis je...seronokkk.. kami lari2.. eh berbaju kurung taw i..

tgk air tasik, main kat padang rumput dia.. abi pun good mood,.. mami n mia apa lagi.. seronok double tripple.. hehhehe siap g umai cafe.. hahahha ni pun br tahu tempatnye.. ntah, seronok sangat semalam.. mia siap buat mcm nak terbang, kanon2 dia burung bebas lari2.. hahahhaah

mami asik tanya abi salah makan ubat ke? heheh kesian abi.. ye la..bukan selalu kami dapat kuar2 mcm ni.. hehhehe ok la tu.. abi kata abi suka main2 kat situ.. so, nanti boleh datang lagi.. hehehhe

pastu balik umah, pas magrib sorang2 pengsan.. mami je pengsan kul 11.. ye la suri umah terchenta harus la buat kerja sampingan.. gosok baju + masak tuk bekal next day... kesimpulan kami sungguh gembira..
Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

2 comments:

:|: TinTa Kibod :|: said...

nape tak ajak..leh mia main bola ngn muadz..huehuehue...

*diera* said...

ahad dis wiken jom.. kalo tak ujan.. pagi2 kita kuar.. erm 18hb ni ader arobik lagi.. bessTT.. jom2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...