mari memfollow.. kengkawan.. kalo sy tak follow balik let me know ehh..

senyumm

Promosi Keahlian 2011

Thursday, November 4, 2010

jom kawen sambil belari..

sumber google


adeh.. aku nak share topik ni.. aku ni silent reader kat forum Cari ye.. tak bole nak register nak komen.. so aku komen kat blog aku.. ni masalah budak tu..

"ok..aku sbnr nye ade msalah n keliru..
mmbr aku ade bg cadangan tok aku kawin kt siam..ni bkn kawin lari ok...
bkn nye fmly aku o bf aku xrestu..tp ktorg nk halal kan hubungan nih..
nk kawin kt cni duet xcukup lg..saving 2 mmg ade tp XCUKUP..
ofcoz fmly aku nk bt kenduri besar cket sbb aku ank bongsu..
ni kndri kawen last dlm fmly aku la sbb adik bradik laen da kawen sume..
n ktorg plan nk bt kenduri kt cni bile duet da cukup..

aku da tnye bf aku die setuju je..
tp banda nih ktorg akn rahsia kan n xde sape pon tau selain kwn2 rapat..
tp aku masih keliru..antara yg jdi tnda tnya aku:-

1. sah ke kalo kawen kt siam nun...
2. kalo aku terpregnant pulak cm mane??ank 2 bleh daftar kt cni ke??
3. kalo nk bt akad nikah skali lg kt cni boleh ke??o jus terus g daftar je..tp kalo daftar kena denda kan..

so tolong la jwb kan persolan2 nih..."

adeh.. berat sungguh masalah mu ni.. tak pk ker mak ayah.. huhuhu nak pk nak kawen kat sana bukan nye senang.. mana ko nak cari wali.. ko ingat murah ke? ko tau tak akibatnye bila dah balik sini.. tak baca ke kisah artis jelita n menteri itew.. ha kan nyaris nak kene penjara.. .lu mau kah...

tu komen ku yang pertama.. banyak gak orang komen yang tak menyokong tindakan adik ni.. huhuhu..
sume bagi nasihat dan segala hukum hakam pun keluar.. n dia balas balik...


"ok thanx sume sudi reply...
aku kawen bkn sbb gersang sgt da...
aku takot terjebak dgn zina..
da la aku ni byk dosa laen..
bf aku baek..die mmg nk bimbing aku...
aku cuma nk halal kan hbgan ktorg...

tp aku xnk sape2 pon tau yg aku da kawen even fmly aku..
sbb 2 nk kawen kt siam..

korg rase better aku kawen kt siam o bt zina n ngandung ank luar nikah...
mane lg malu??
kalo nnti pas kawen kt siam nun ttba aku ngandung pon de jugak bukti yg aku da kawen..

aku rase xde fmly yg akn marah kalo tau kite da kawen..
tp sedih 2 ttp ade la..
bt bnda baek pon xkan mrh kan..

aku akn bt jugak majlis kt cni bile da ckup duet..

nk nikah kt pjbt kadi kt cni proses byk..
kena g kusus kawn, cari saksi wali sume..
nnti abs la terbongkar cite aku kawen..
aku xnk sape2 tau aku da kawen.."

aku nak balas... WTFish tul la .. huhuh lu pikir la sendiri.. wa malas nak komen..
wat malu mak ayah je.. harap2 jauhkan la ku dan ahli keluarga ku dr perilaku begini..
bawak2 la berbincang dengan keluarga..
apa kata juri?

Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

3 comments:

~ayu.oyie.yuna~ said...

salam D~
adehh..sememangnye WTFish..haha..
bincang la leklok ngan family
umo brp budak ni...

Nia said...

ape2 pun, yg paling baik kahwin dgn restu keluarga jugak. kita tak nak lps kahwin, hubungan dgn keluarga jadi satu tekanan dalam perkahwinan. Ini boleh menjurus pada penceraian atau konflik dalam perkahwinan tu sendiri..pergh! bleh terima ke komen nih..hehe..

@yue said...

bleh je..
kahwin dan BERLARI time photoshoot...
ha ha ha...

ok siyes..
ni bkn nk sngkan keadaan..
makin susah adelah..

pepepun mak bapak+family tetap diutamakan! BAKAL tu sapa nak ikot cakap dia...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...