mari memfollow.. kengkawan.. kalo sy tak follow balik let me know ehh..

senyumm

Promosi Keahlian 2011

Wednesday, January 5, 2011

lambat beberapa hari..


selamat tahun baru semua.. eheheh tambah lagi setahun umur InsyaAllah.. hehehhe owh sume pasang azam baru.. aku ingat kan aku tak akan ditanya apa azam tapi ader gak yang tanya aku azam aku apa.. aku jawap i dont make any.. hahhahahaha mana taknye sebelum2 ni nye azam banyak tak tercapai.. heheheh so aku tak nak berazam sebab hanyalah akan jadi azab saja bila tahun depan orang tanya azam tahun lepas tercapai? ~~ngeeee

tapi aku banyak target untuk tahun ni.. errr azam ngan target tu tak sama kan.. kihKihKiH..

heheh nak pindah RUMAH
aip aku tak kata aku tak seronok duh umah MIL dan FIL ye... amat seronok sehingga aku segan sudey.. balik makan dah sedia, baju siap gosok, aku basuh ader yang sidai, ha mana taknye.. huhuhu ada yang kata aku amik kesempatan siap .. hahhaha.. ntah la.. aku tahu aku tak pandai masak.. n aku bukan tak nak buat cuma aku tak reti.. sy tahu sy bukan yang terbaik.. Sorry ya harap2 meke tak benci aku.. kihKIhkiH..

rumah yang nak duduk ni FIL punya.. huhu sebelum ni disewakan ke orang.. hmm tak jauh mana pun area situ gak.. tapi nak masuk nak baiki dulu.. heheh aipp ai bukan demand ok!!..
kebetulan orang tu keluar n keadaan rumah tu amatlah tak sedap mata pandang heheh kene la baiki sikit2..
tukar cat-- ade ke dalam rumah kaler ijau gelap.. HulK ke apa duk situ..
repair bilik air-- hmm nampak uzur sikit dah hehehe kene la baiki takut nanti ader kapal selam tak tenggelam.. hahhaha
dapor--masa aku buat house visit last sunday, hehhe amat la basic hanya ada sinki yang besen nye dah senget sebelah.. betul2 kosong dapo tu.. so diskas n encik suami nak buh cabinet dapo.. dapo tu comel juga so kene la buh kabinet yg proper sikit supaya senang nak simpan barang.. sapa cakap aku duk bazir duit laki aku aku sepok mulut.. ye la nak kata aku tak reti masak buat apa nak buh mcm2 kat dapo la tu..--emosi tak stabil hahhahaha
laman belakang umah-- oh ni lagi satu.. apekah penyewa sebelum ni tak tahu keujudan laman tu? amat la tak senonoh dipandang.. aku ingat nak kemas2 so nak tanam ubi kayu sepokok.. leh makan pucuk ubi gulai lemak cili api.. hehehehhe
owh perabut2 baru sikit.. - ruang tamu heheh ala tapi tu tunggu duit bonus pun takpe.. awal2 ni kita meniarap je kat situ ok..
deco? hahhaha tunggu laaa.. bila dah recover duit nanti ...

agak2 berapa total nak buat semua ni.. heheh cukup tak duit.. aku kalo bole tk nak susah kan MIL n FIL kalo bole nak pakai duit sendiri semuaaaa... hehe buat yang mana mampu.. lagipun dorang tahun ni banyak nak pakai gak tu adik ipar aku nak kawen.. Yeay! oh tu stori lain.. nanti cita.. hahhahaha

budget RM 10k.. cukup ke? -ades mana nak cekau...
-------------------------------------------------------------------------------------------------
nak kembangkan bisnes.. especially nak buat come back untuk DCL.
heheh so far Alhamdullilah stil ader side income bulan2.. cuma aku nak aktiv balik nak mengrekrut ahli baru.. so far aku tgk rmi donline aku berjaya.. huhhh lama plak rasa tak naik pentas amik hadiah.. hahhahaha
bagi aku dcl adalah d best mlm ever.. sbb produk dia memang bagus.. so sambil2 tu bulan ni ada promo keahlian sapa nak meh emel je INSYAALLAH aku akan tolong..
n sapa nak beli barang DCL FRee DELIVERY putrajaya n BBB for purchase more RM70 ok..

-------------------------------------------------------------------------------------------------

nak KURUSkan badan
hahaha ni memang target ever so ever ni.. heheh so far aku tgh guna GREEN APPLE DIET TEA
serius yang terbaikk... terasa beza n nampak beza.. badan rasa ringan sangat2.. hahaha tak mo cakap banyak.. sebab kastemer yang berli trial pek pun dah beli full pack siap bagi testimoni.. ahahha tak guna cjkkp banyak.. jom la try!!

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Adik mia?-- hehehhehe hmm InsyaAllah masuk target tahun depan kah mungkin... hehhe kalo ader rezeki sy tak tolak.. hehehheeh - teeeet no komen

-------------------------------------------------------------------------------------------------

buat Hubby tersenyum-- oh bukan senyum sarcastic ok.. sangat hati kalo tgk dia sarcastic smile kat aku.. nak senyum bangga, bahagia n gembira.. owh target sukar tu.. hehehhehe.. maklum la aku ni kan malas.. adeh sy akan usaha ye abang!!!..

-------------------------------------------------------------------------------------------------

oh beli dinar at least 2 dinar untuk tahun ni.. - setelah duit banyak keluar untuk renovate rumah adakah ku mampu? hahahhahaha- takpe target!!!

apa lagi? agak2 korang apa lagi.. sila bagi usul n sy akan huraikan.. muahahhahahah



Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

5 comments:

~ayu.oyie.yuna~ said...

hai D
baca tajuk ai igt apa yg lambat td..igt mia nk dapat adik..hehe
bestnye dia nak pindah umah sendiri..
beli dinar tu pun target sy jugak..buat saving.. gud2..;)

*diera* said...

heheh ayu ni.. umah tu FIL punya.. heheh cuma kami duk sendirik je.. ehheh lum mampu lagik duk umah punya sendiri..

yup beza sangat rege hujung thn lepas ngan awal tahun ni dinar.. +-rm10 baik cepat.. heheheh

noor said...

diera
matlamat nk kurus nor pun sama
share ler green diet tuh
ok x

*diera* said...

noor huhu diera ader trial pek.. huhuh nak update testimoni plak.. meh la cuba.. huhu tak rugi ok

::cikjuju::◕‿◕ said...

oke..gud..tp jgn wat anak time sy plak nak kawen..wakakakaka......sy bg masa tok kamu lam 3-4 ..kui..kui...lam masa 3-4`thn tuh oke..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...