mari memfollow.. kengkawan.. kalo sy tak follow balik let me know ehh..

senyumm

Promosi Keahlian 2011

Friday, January 21, 2011

mia makan 5!!

ahahah dasat ok.. mak dia jarang2 masak.. tapi semalam kan coti.. mak mia buat...


ok.. mak mia sangat keji sebab cilok gambar dr internet.. sesungguhnya gambar itu hanya nak menyatakan yang mak mia buat donut semalam... hehehhehe..

sekian lama resipi adik ku kusimpan.. dulu2 ader la buat.. tapi sejak duk bangi lum penah buat sebab segan nak menjajah dapur MIL.. hahhaa.. apa la punya menantu kan...

gambar tade sebab.. donut tu kalernye gelap sikit.. sebab over xcited yang donut menjadi dan gebunya ya Ampun... sib baik ku buat kecik2.. dia kembang.. 2 kali ganda sampau lubang dia kecik dan sepet.. hehehhe..

so far rasanya kene upgrade

cara membentuk.. hahha cacat ok.. tak bulat pun.. lonjong ader almost 3 segi ada..
cara menggoreng.. jangan api besau sangat.. hehhehe
apa lagi ye.. oh buat lebih supaya leh kasi jiran rasa especially akak mepek.. mesti dia majuk nanti.. ahahhaha -nxt time la kak...

sebab tekstur dia lembut.. heheh mia makan 5 .. semalam dia memang makan banyak.. nasi pun banyak.. Alhamdullilah .. sebab dia tak mo minum susu.. sampai atok dia g beli susu fresh susu kambing.. hahhaha lagi la menjerit dia sampai tutup mulut tak mo minum susu..



p/s.. kedai baju bebudak ader baju baru.. i dah soping semalam.. uolss bila lagi.. :D




Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

5 comments:

::cikjuju::◕‿◕ said...

gebu???letak susu tepung ker???mia leh mkn lak??

~ayu.oyie.yuna~ said...

hai D ;)
lama x jengah ke sini..
wah.ai baru nak google resipi donat gebu..
share la resipi tu skt..hehe

IHSAN KHAIRIR said...

huih, kuat makan mia ni!

d_tieah said...

Perghhh..
Lama giler kot tak p big apples mkn donut..
Uwaaaaaaaaa..
Byk nye mia mkn..
Akak pun tak pernah lg mkn byk camtu mia..

*diera* said...

cik juju: lembut? banyak mauripan kot.. tade buh susu pun lupa..
ayue: mau resepi ka.. heheh nanti diera buh ye
ihsan: heheh mama ngan abi dia kuat makan tu menurun ke anaknya... hehhehe
dtieah: hehhhe donut comell je tak la sebesar big apple.. hehhehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...