mari memfollow.. kengkawan.. kalo sy tak follow balik let me know ehh..

senyumm

Promosi Keahlian 2011

Wednesday, April 6, 2011

kekayu ketam bersalut serbuk roti


caitt.. nama tak nak kalah.. hahhahaha.. ni sy amek resepi dr blog kak khem..

dah beberapa kali buat tuk bekal sarapan cik suami.. hehhehe pagi tadi tgh layan bekfes br teringat nak share resepi ngan orang lain.. mudah ok.. hahahaha waktu malam salut2 .. esok pagi bangun .. goreng ... hahahha terus masuk bekal n jalannn... hehhehe..

ni resepi nya..

BAHAN-BAHANNYA :-)
12 batang crabstick @ jejari ketam
1 biji telur*
Sedikit serbuk lada hitam*(*disatukan dan pukul rata)--- saya tak buhhh.. lupaaa...
Tepung gandum secukupnya
Serbuk roti secukupnya
Sos kegemaran untuk dicicah
Minyak masa untuk menggoreng terendam'

CARA MEMBUATNYA :-)
  1. Jejari ketam tadi dilap kering, gaul dengan tepung, kemudian celup dalam bancuhan telur, golek atas serbuk roti, kalau nak tebal lakukan proses sekali lagi, dengan mencelup dalam telur dan golekkan sekali lagi atas serbuk roti. Buat hingga siap.
  2. Panaskan minyak dan goreng jejari ketam bersalut tadi hingga kuning keemasan, tapi jangan goreng terlalu lama. Angkat dan toskan, letak atas papertowel. Hidangkan panas bersama sos kegemaran anda...
ok .. sharing is caring kann..

p/s.. sejak bila blog haku jadik blog resepi.. hahahhaa..

Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...