mari memfollow.. kengkawan.. kalo sy tak follow balik let me know ehh..

senyumm

Promosi Keahlian 2011

Monday, October 3, 2011

kekadang aku benci bila..

hanya yg bijak cerdas je leh baca.. sebab konfirm sentap kalo yg tak berkenaan baca..
reminder: this is my blog.. read at ur own risk.. tmpt aku meluahkn perasaan.. sebab aku tade tmpt sensasi aku nk luahkan.. so kalo sentap,  g lah cr tmpt sensasi sendiri k!
biasa la tak semua manusia purrr fek... tapi aku benci bila ader sesetengah manusia buat jelek tatkala hari ko sedang bermentari ceria.. 
tak semua orang mcm tu.. tapi bila ader seorang dua tu yang jadi masalah besar dalam satu organisasi/kumpulan/keluarga..
antara mende yg wat aku jelek:


1. "DIA" bukan seorang supperior tapi lagak seperti superrior.. hakikatnya hanya cuba mendapatkan perhatian dr supperior yg sebenar konon nya dia seorang yang purr fek...


contoh.. bila someone tade kat tempat mungkin ke jamban/klinik/ader emergency yg payah nak share..
tetiba dia dengan suara kuat2 tanya " eh.. mana si kodok eh? ASIK (ditekankan agar superrior sebenar dengar) ilang je! bang rimau, (jiran sebelah) ader tak kodok bg tahu dia pergi mana?"


2. pura2 perihatin tapi sebenarnya ko nak uptodate diari sensasi ko..
contoh: semalam kodok tak datang.. demam pepura
"DIA": eh kodok.. semalam ko cuti ye.. sian ko.. anak berudu ko tak sihat eh..
kodok: ha.aa berudu sy tak sihat..
"DIA": eh.. asik tak sihat je berudu ko.. tak kuat antibodi betul..
kodok: ye la.. berudu sy tak kuat antibodi.. err ko ader berudu?-berani dalam hati jahhh!!


"DIA" setelah pulang ke kandang..
" eh bang, ko nak tahu... si kodok tu punye berudu asik tak sihat je..tah apa dia kasi makan.. mesti tak pandai jaga"..
OOOOiiiii!! kodok ni boleh dengarrr la apa yang konon2 ko bisik2 dekat org tu...agak2 la..


3. pagi2 dah buat lawatan tapak dr satu kandang ke satu kandang..
ehh si kucing tak datang eh.. dia coti bape lama? ?
eh kak unta.. semalam coti ka? ko pegi mana? buat apa? dengan sapa?


urghhh.. banyak lagi aku nak tulis tapi br takat ni aku dah sentap sengsorang.. sebab sakit hati.. nanti lah aku update sikit2.. 




Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

4 comments:

Nur Khai said...

Mak aiihhh....jangankan ekau, kalau aku pun sentap....tapi kdg2 mulut I ni susah nak bertapis, maka akan terhamburlah ayat2 'sedap didengar' dalam keadaan santai dan bergelak ketawa...haahahahha

*diera* said...

ahahha... tu belum abis lagi kak.. belum smpi jadi CNN ..
huhuhh dah lama hold.. baik sy cr tempat luahkan disini sebelum sy meletop ahahhaha...

Hamizah Binti Zulkifli said...

adakah si tutttt.....yg dimaksudkan?ahaha...

*diera* said...

mizaaa.. hahahha hang pastu tahu sapa itu tuttt.. hahahhaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...