mari memfollow.. kengkawan.. kalo sy tak follow balik let me know ehh..

senyumm

Promosi Keahlian 2011

Thursday, October 13, 2011

serangannn..

uish sentap ni..

pagi2 tadi masa aku tgh pack kan bekalan kami suami isteri, dengar mcm bunyi pelik kat store..
ah payah.. aku ni da la penakut..

tinjau2 tade apa - ye la tak bukak lampu store apa yg aku nampak kan..
sebab geram aku sepak la pintu bilik tu..

ok bunyi senyap...
aku pun sambung panas kan kuah masuk kan spageti dalam tupperware, 
pastu ekor mata aku nampak ..


mak menti tengah berlari menuju ke ruang tamu!! ah sudah... 
sib baik aku tak melompat atas kitchen kabinet tu..
mungkin dia masuk dr tingkap bilik store yg dah rusak tu kot..

da la bilik store aku tu baik nye "kemas"
sejak dr raya hr tu aku lum kemas2 lagi..
ye la sume barang campak sana..

ha sudah.. aku duk  terbayang cik mia kita malam tadi makan spageti sepah2..
yg mana aku dapat kutip aku dah kutip.. tapi aku tak buat pemeriksaan menyeluruh lagi..
nak menyapu masa tu jugak, tgk jam dah pukul 615 pagi..

ahhh stress..
cool down kan diri, pegi mandi, kejut encik suami..

" abg... bangun la.. ayang takut"
"nape? nape?"
"kat bawah ader mak menti"
"ermmm.. tutup la pintu bilik store"


aik dia dah tahu ke ? apa dia dah jumpa sebelum ni tak bg tahu aku.. huhuhu
haissshhh.. nampaknye sebelum kes mak menti ni menghantui diri aku, aku kene buat plan..
sesampai opis aku dah google dah tips nak halau mak menti..

ader kata guna dahan pokok durian belanda..
tettt.. mana aku nak cari.. heheheh
suh pakai perangkap, -kalo dah tertangkap mana aku nak humban
yg agak munasabah walau agak mahal,

sumber: kiz's Garden

ha.. harus la aku pegi beli benda ni hari ni juga.. tidak boleh tidak..
sebelum aku ngan mia menangis dua orang dalam umah sebab abi balik lambat g kelas kan..
hahahah.. adehh..
dengarnye leh halau encik lipas sekali..
ha yang ni pon dr hari tu aku duk kejar dia ..


haish nampaknye dapor dan store kene mandi serai la nampaknye..
okeh, encik abi, kalo sy jumpa spray tu karang, kalo awak boleh sampai awal silakan ye, 
mintak tolong handle mia..
mami nak berperang...!!!

Terima Kasih baca post neh.komen jom!!

5 comments:

:|: TinTa Kibod :|: said...

kalau untuk lipas (tapi mak kata tuk cik siti-menti pn boleh)...
daun pandan pun boleh adek sayam...
i guna daun pandan buh dlm stor stok baju-bajan i...ahakhakhak!

*diera* said...

nak tanam pokok pandan lahh pas ni.. huhuh ...
baikk sy pergi cr dua2 perkara iteww.. ermm wiken ni meh datang umah tolong kemas store nak? ahahhaha i seram laaa.. ahahhaha

noor said...

lagi satu lipas ni takut dgn kulit kayu manis...

:|: TinTa Kibod :|: said...

seram ehhh..
tetiba je jumpa anak cucu cicit cik siti-menti...#fengsanmaknak...

hahaha...

*diera* said...

noor: tq.. adeh kulit kayu manis.. ermmm.. insyaAllah kalo jumpa yg jual banyaknanti sy beli gaks..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...